dimecres, de desembre 20, 2006

Nadal (II)

Voldria parlar d'un tema que com a barrufet, com a Gran Barrufet, considero molt serios i que em treu de pollaguera. Es el 'papanuel', l'usurpador. Personalment, es un personatge que detesto profundament. Qui es el puto papanuel? No m'interessa, pero l'unic que se es que jo he aconseguit creixer en un mon on no existia aquesta figura detestable. Malahauradament, per motius purament comercials, cada dia mes se'ns matxaca el cervell amb imatges d'una dolc,or nauseabunda d'una mena de senyor refetot entrat en anys que te predileccio malaltissa per la canalla. Abans sembla que anava vestit de verd, pero una coneguda companyia de begudes apelagoses li va canviar l'uniforme, que passa a ser vermell.

De papanuels per Europa n'hi ha de diverses menes. Sense mirar la wikipedia, diria que pels paisos nordics, sol venir del sud, i pels paisos meridionals, abocats a aquesta moda patillera, ve del cercle polar artic. Jo hi vaig ser una vegada, al cercle polar artic per Nadal. A part de lapons, rens i una dosi considerable de fred i gel, no el vaig pas veure. A Holanda, una amiga m'ha dit que ve d'Espanya i porta taronges; quina por! N'hi ha que enlloc de papanuel li diuen 'santesclaus'. A mi sempre m'ha fet gracia aquest nom, pero prefereixo 'Santes Creus', es mes autentic i mes interessant.

Recordo 'Antaviana' i com una familia volia fotre finestre avall a aquell senyor sospitos que se'ls hi havia escolat al menjador amb un sac al coll. Ara suposo que enlloc del Pol vindria de l'Est i la pallissa els hi fotaria ell a la familia de la casa. Com canvia el mon, barrufets! Espero que la gent no s'oblidi del nostre Tio, veritable simbol del Nadal, del que realment significa el Nadal, es a dir, el renaixement de la natura que es percebeix amb l'allargada del dia. La resta son marmellades. Jo em quedo amb les 'mamanuels', sobretot si van vestides amb l'uniforme de roba interior peluda. Bon Festes des del pais del Santa Snoopy!

2 comentaris:

Pere Tarter ha dit...

i que et semblen els papanuels de paper penjats als balcons de la ciutat?
No sé si els habràs vist, però ara estan de moda...

The Great Smurf ha dit...

Hahaha!!! si que els he vist. Aqui el papanuel tambe ha fet molt de mal, el que no ho tenen gaire clar i de vegades el confonen amb algun personatge de Disney...
a mi em recorden a lladres intentant entrar a les cases pels balcons, hahaha!!
no entenc que pot portar a una persona adulta a penjar a casa seva aquesta mena de marmellades.