dimecres, de novembre 08, 2006

Problemes de Catalunya (II)

Si us pregunteu per que Catalunya, essent tant rica com diuen i poblada per la rac,a excelsa dels catalans (i 40.000 etnies mes, la majoria encara per classificar), no passa de ser un raco semi desenvolupat dins d'un pais en vies de urbanitzacio? Jo crec que una de les raons es la pessima xarxa de comunicacions que tenim. Encara que el pais es d'orografia dificil, el fet de tenir una xarxa viaria ridicula propia de l'epoca dels traginers no ens ajuda gaire.

He sigut moltissims anys usuari (sufridor, mes aviat) de la Renfe. Tarragona-Barcelona, no parlo dels Urals! El corredor del Mediterrani hauria de ser la principal via de comunicacions d'Espanya. En canvi, estava en millors condicions la via Augusta en l'epoca de les invasions barbares que el que tenim ara. Se'ns pixen al damunt i diuen que plou.

Al Japo he descobert un parell de conceptes nous: "el tren pot arribar puntual" i "cada cinc minuts hi ha un tren". Amb tren al Japo pots anar a tot arreu i ningu es compraria mai una casa que estigues mes de 10 min lluny d'una estacio de trens. De fet, primer es fan les estacions i despres les promocions urbanistiques, questio de la que ja en parlare.

En canvi, la Renfe es impuntual, bruta, escasa, incomoda, i encara pots tenir alguna sorpresa de l'estil "hableme en cristiano, que no le entiendo". Cada cop que hi ha problemes, que es dia si dia tambe, espero el moment en que un grup de ciutadans emprenyats per la presa de pel continua faci el que fa molt de temps ja hauriem d'haver fet: calar foc al tren i a l'oficina del cap d'estacio. A veure si d'una vegada per totes s'acaba la comedia en aquest pais de fireta.

Barrufets meus, tingueu esperances, hi ha paisos on els trens funcionen.

4 comentaris:

Pere Tarter ha dit...

I que et sembla la llàstimosa estació de Tarragona. Creus que n'hauríem de parlar també?
Pel que fa al Japó, en un rampell de joventut vaig estar a punt d'anar-hi. Vaig conèixer una japonesa de Kobe mentres feiem un curs d'anglès a UK. Ella va venir a Tarragona i jo no vaig tenir valor de fer el mateix. Salut i sort.
Et va bé si et linkem?

Pere Tarter ha dit...

on diu Pere vol dir Pere Tarter, és clar

The Great Smurf ha dit...

xiquet! l'estacio de TGN!!!!!
quins records...jo l'he feta servir multissims anys per anar a BCN a estudiar i a treballar. Renfe es una de les causes perque ara estigui al Japo: en vaig acabar fins els collons!!
Sincerament, el problema no es l'estavicio en si (si treiem la mancan,a d'accessos per persones amb mobilitat reduida a les andanes). El problema es la mala educacio de la majoria dels seus treballadors i la pessima qualitat del servei ferroviari.
Sobre linkar-me, doncs, com vulgueu. Salut i sort, tambe!

ps: hauries haver anat a Kobe, es forc,a europea en comparacio amb d'altres ciutats. Japo es un salt quantic, i les japoneses, el millor del Japo.

P@P@LLoN@ GRoG@ ha dit...

Sembla impossible, oi?
Trens còmodes, i funcionen!