dijous, d’agost 28, 2008

Sento-kun o Manto-kun?

Quina mascota per la ciutats de Nara us agrada mes?

La de l'esquerra es diu Sento-kun i la de la dreta, Manto-kun. Aquests nom necessiten mes explicacio.

Sento-kun es un budita amb banyes de cervol, ja que a Nara hi ha el Budha enorme al temple del Todai-ji. A mes, els cervols yonkies del Nara-koen son tambe molt representatius d'aquesta antiga capital (to), que te mes de 1000 anys (sen, en japones). Tota aquesta barreja, molt tipica japonesa, es el que dona lloc a aquesta mascota per la ciutat. El resultat, com podeu observar, es vomitiu i ofen a qualsevol, especialment, crec jo, als budistes. Us imagineu al Nen Jesus amb banyes?

L'altra mascota es en Manto-kun i es una mena de croqueta que porta com a barret la teulada del famos temple esmentat abans, el Todai-ji. Manto es una lectura un pel lliure de l'antic nom de la ciutat, que te la gracia que tambe vol dir 'capa', com la que la croqueta porta lligada al coll, com si fos una mena de superman. Tambe observareu que no s'han oblidat de col.locar-l'hi banyes, en record dels cervols de Nara. El pastiche es considerable i el resultat, igualment horrend.

Si no vaig errat, Manto-kun va sorgir com a alternativa a Sento-kun, ja que aquest no va agradar gens els comerciants de Nara, que l'havien d'exhibir a les seves tendes. El problema es que Manto-kun no mata, tampoc. Suposo que ara els tocara decidir entre el menys dolent, com en politica. Ja veurem com acaba la batalla. Tanmateix, jo demanaria una petita reflexio: cal una mascota per identificar una ciutat quan n'hi ha milers d'altres i ningu no en recorda cap a no ser que sigui especialment horrorosa?

1 comentari:

tobuushi ha dit...

Sembla que al final ha guanyat sentokun! kimoi total!