dimarts, de desembre 19, 2006

Lo Barsa....


Be, barrufets meus, he fet tard en enviar un post titulat 'Gambare Barc,a!!!' (traduccio patillera del nostrat 'Froc,a Barc,a!') ja que va perdre amb l'Internacional diumenge passat. Per tant, escriure el que em sembla sobre la percepcio que al Japo es te del Barc,a.

Suposo que per la tele i radio han estat donant la tabarra dia i nit amb les meravelles del Barc,a i de l'interes que al Japo existeix per aquest club. Res a dir. Es cert, hi ha interes, pero com tot al Japo, no es el que sembla ni es el que nosaltres creiem. Si mes no, aixo es el que em sembla a mi.

Als japonesos, el futbol els interessa relativament poc, infinitament menys que el baseball, i bastant menys que qualsevol esport, per curios o estrany que sembli, pero en el qual hi participi un japones. Exemples? el patinatge sobre gel o el voleibol. Ara be, com son un punt esnobs i tot el que es europeu els atrau sobremanera, doncs, tambe s'interessen pel futbol. Tanmateix, nomes els agrada el que en cada moment es moda.

Fa un temps era en Beckham qui estava de moda. Ara li toca al Ronaldito. Esta fins i tot a la sopa: anuncis al metro, a la tele; fins i tot hi havia una cara seva penjant d'uns magatzems de Kyoto fa un temps (la deuen haver treta ara perque feia veritable mal a la vista) o comediants per la tele que l'imitaven. I el Barc,a? Doncs, tambe es conegut, pero nomes pels aficionats al futbol, ja que en molts d'aquests spots en 'Roni', com diuen aqui, no porta els colors blaugrana. Petita digressio: els drets d'imatge del Ronaldito son seus, no pas del Barc,a (coses del Sandrusco i 'The Door'), amb el que l'ultima cosa que he vist que anuncia era 'Minolta'.


Aixi es com crec jo que veuen al Barc,a al Japo, l'equip on juga el Roni, el paio de les dents. De la resta, doncs, segurament en parlen als programes de futbol, on solen explicar fins a l'ultim detall, pero per la gent normal, el que importa es el Roni, perque es conegut arreu del mon i perque juga espectacularment i marca gols que a l'avorrida lliga japonesa son impensables. Aixo durara fins que algu jugui millor (Adriano?), moment en que immediatament s'oblidaran de Ronaldinho per passar a parlar 24h seguides sobre el nou valor. Son aixi!

2 comentaris:

Waipu Joan ha dit...

J a em semblava a mi que el Barça fos tan conegu! Ho deu ser, però és clar, perquè és on juga en Ronaldinho! Ara resultarà que és Ronaldinho qui farà famós el Barça al Japó!

The Great Smurf ha dit...

Potser m'equivoco, pero jo crec que es aixi. Hi ha dues classes de japonesos, els que han sortit a fora i els que no. Dels que han sortit, molts han estat a BCN, i clar, aquests si que saben que es el Barc,a, ja que les seves guies son molt complertes. De la resta, que es la majoria, doncs, no saben ni on cau Espanya. Aixo es el que em sembla a mi. Salut!